Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ιδιωτικοποίηση της ΕΒΟ Αιγίου από την «πίσω πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ
Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών την εκπόνηση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας με σαφείς ενδείξεις για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. η οποία προήλθε από την συνένωση των Εταιρειών ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ και αποτελεί την εθνική μας αμυντική βιομηχανία .
Επιπρόσθετα μιλά για περιστολή του λειτουργικού κόστους της Εταιρείας , για εξορθολογισμό και μια νέα αντίληψη παραγωγικής λειτουργίας .Βέβαια η κυβέρνηση, μας έχει «χορτάσει» με λόγια όπως λέει ο λαός μας ,σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που καλύτερα να θεωρούμε πως η πραγματικότητα είναι το αντίθετο των δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών .
Δυστυχώς οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοαναιρούνται και με την έλλειψη συντονισμού που τους χαρακτηρίζει δίκαια θεωρούνται από τον ελληνικό λαό αναξιόπιστοι.
Στα πλαίσια της κατάστασης αυτής, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα: «Το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ)»

Το πλήρες κείμενο της απάντησης που έλαβε έχει ως εξής:
«Η ενίσχυση της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας, προς όφελος της ανάπτυξης και της εθνικής άμυνας, και η υπεράσπιση και αξιοποίηση όλων των εργαζομένων, με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Άμεση επιδίωξη μας είναι να εξασφαλιστεί η βιώσιμη μελλοντική πορεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και να αναστραφεί η πορεία συνεχούς συσσώρευσης χρεών, με την αύξηση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με την άσκηση συστηματικής πολιτικής περιστολής των δαπανών και μείωσης του λειτουργικού κόστους, προκειμένου η εταιρεία να διεκδικήσει με βιώσιμο τρόπο το ρόλο που της αναλογεί στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Η ευαισθησία της εθνικής άμυνας μας υπαγορεύει τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της αμυντικής βιομηχανίας. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αμυντικών βιομηχανιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υπό τις αυστηρές όμως προϋποθέσεις, της ανασυγκρότησης, του παραγωγικού εκσυγχρονισμού και της αναζήτησης ισχυρών στρατηγικών εταιρικών σχέσεων με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, έτσι ώστε να διευρύνουν τις δυνατότητες παραγωγής, αλλά και πώλησης αμυντικών προϊόντων και προϊόντων για πολιτική χρήση.

Το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, ανέθεσε σε Σύμβουλο (ΚΡΜG Σύμβουλοι Α.Ε. σε συνεργασία με τη Δικηγορική Εταιρεία Φορτσάκης. Διακόπουλος, Μυλονογιάννης και Συνεργάτες). ο οποίος θα εξετάσει τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες των ΕΑΣ, συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατρικών εταιρειών τους, και θα υποβάλλει σχετική εισήγηση. Στη βάση αυτής της εισήγησης η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Σύντομα ολοκληρώνουμε το σχεδιασμό για την ανάθεση αμυντικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του τριετούς εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων· και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να συμβάλουμε κι εμείς από την πλευρά μας όχι απλώς στη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και στην αναγέννηση τους. στον εκσυγχρονισμό τους και στην ανάπτυξη τους.

Προχωρούμε στον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με γενναία βήματα, υπερασπιζόμενοι μια νέα αντίληψη παραγωγικής και αναπτυξιακής λειτουργίας, πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα και τους εργαζόμενους καθώς και να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση ενός ευαίσθητου χώρου για την ελληνική οικονομία και την εθνική άμυνα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.