Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα στη Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ
Σε δεινή θέση βρίσκονται εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
 Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία  το συνολικό ποσό που οφείλεται στη ΔΕΗ λόγω της αδυναμίας των συνδρομητών από την περιοχή των Πατρών  να πληρώσουν ξεπερνά τα 3 εκ. 500 χιλ. € ενώ το πραγματικό ποσό ξεπερνά τα 4 εκ. €
Σε δηλώσεις του o περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ κ Ν. Μυλωνάς έκανε λόγο  για ένα ακόμα χειρότερο μέλλον παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα το ρεύμα είναι από τα φτηνότερα σε όλη την Ευρώπη.
Παράλληλα η ΔΕΗ εκτιμά πως ένας στους τρείς οφειλέτες της στην περιοχή δεν θα καταφέρει ποτέ να εξοφλήσει τα ποσά που σήμερα αδυνατεί λόγω οικονομικής κρίσης να πληρώσει.
Με πληροφορίες απο attacktv.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ
Στο Αγρίνιο από τα στοιχεία που έχουμε πάνω από 1500 συνδρομητές αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό τους (βρίσκονται σε διαρκεί παράταση) ενώ εκτιμούμε ότι περισσότερες των 100 οικογενειών στη περιοχή και στη πόλη δεν έχουν οικιακό ρεύμα γιατί η ΔΕΗ το έχει κόψη αφού αδυνατούσαν να το πληρώσουν και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διευθυντή του καταστήματος Αγρινίου και την κατανόησή του στις περισσότερες περιπτώσεις. Αλλά δεν αρκεί, όπως φαίνεται το Ρωμαίικο φιλότιμο η πραγματικότητα είναι σκληρή!
Από τη μία η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας άρα και της ΔΕΗ, τα κέρδη του χρηματιστηρίου και από την άλλη το μνημόνιο της τρόικας και της κυβέρνησης εξωθούν τους περισσότερους δημότες μας σε απελπισία. Να ενημερώσουμε εδώ για επιπλεον βάρη που προστίθενται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού η δημοτική αρχή Αγρινίου προχθές αύξηση τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους πρώην δήμους που συνενώθηκαν με το Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.