Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σήμερα Τετάρτη 9-3-2011 έρχεται στην Πάτρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ.  Ο υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη λεγόμενη Κονή Αγροτική Πολιτική  που εφαρμόζουν τριάντα τόσα χρόνια μαζί με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., οδήγησαν σε:
► Μετατροπή της χώρας και τη Δυτική Ελλάδα, από εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε εισαγωγέα, με το αγροτικό εμπορικό έλλειμμα να φτάνει τα 3 δισ. ευρώ το χρόνο.
► Τεράστια μείωση της παραγωγής σε βασικά προϊόντα (καπνός, βαμβάκι, ζάχαρη, σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα, σιτηρά, κτηνοτροφία, κ.ά.).
► Μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, μείωση του αγροτικού πληθυσμού από 25% στο 10%. Συγκέντρωση του 50% της αγροτικής γης και παραγωγής στα χέρια μιας μειοψηφίας, (6%)  μεγαλοαγροτών- καπιταλιστών.
► Αγροτικά προϊόντα με εξευτελιστικές τιμές στον καταχρεωμένο αγρότη της χώρας και της Δυτικής Ελλάδας και πανάκριβες στον εργαζόμενο καταναλωτή.
Οι ατέλειωτες αντιδραστικές αναθεωρήσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, η επερχόμενη με το Μνημόνιο ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ,  των θυγατρικών της, των ζαχαρουργείων και της αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ), η βαθιά αντιδραστική τομή του "Καλλικράτη", δείχνουν καθαρά ότι η καταιγιστική αντιαγροτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου κλιμακώνεται χωρίς τέλος και έλεος, με δεδομένη την πλήρη υποταγή........... και ανυποληψία των ΓΕΣΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και την αναποτελεσματικότητα (παρά τη μαχητικότητα) της ΠΑΣΥ.

Αναδεικνύουν την ανάγκη για ► Eνωτικούς, νικηφόρους αγώνες στα χέρια των ίδιων των μικρομεσαίων αγροτών, με συνολικό ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο,
► Την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος  με Επιτροπές Αγώνα των εργαζομένων του χωριού και της πόλης.
Οι αγωνιστές της "Αριστερής Παρέμβασης" παλεύουν και στηρίζουν τους στόχους  και τα άμεσα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς  για :
Να μην πληρώσουν τα χρέη τους και την κρίση τους η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού!  Διαγραφή του χρέους! Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των θυγατρικών της - Πλήρης κρατικοποίηση τους χωρίς αποζημίωση!
Προστασία του εισοδήματος των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, με θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.  Φτηνά καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ, χαμηλότοκα δάνεια και βασικά έργα υποδομής.
Κατάργηση των επιδοτήσεων σε μεγαλοαγρότες και βιομηχάνους. Χορήγησή τους μόνο σε φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους και κυρίως για συνεταιριστική παραγωγή.
Όχι στο "Μητρώο Αγροτών", στους Συνεταιρισμούς ΑΕ και στις λεγόμενες "διεπαγγελματικές" οργανώσεις μεγαλοαγροτών - μεγαλεμπόρων - βιομηχάνων.
Μόνιμη δουλειά, προστασία των ανέργων εργατών γης, μισθοί και μεροκάματα για ζωή και όχι για επιβίωση.
 Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΟΓΑ, χωρίς εισφορές. Πλήρη ασφάλιση της παραγωγής, του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου από ζημιές, στον ΕΛΓΑ.
Άμεσο διπλασιασμό των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, χωρίς εισφορές. Χορήγησή τους στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες.
Ισοτιμία πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων (συλλογική σύμβαση, μισθός, ασφάλιση, περίθαλψη, σύνταξη κ.ά.) στους εργάτες γης, μόνιμους ή εποχιακούς, ΄Ελληνες και Μετανάστες. Οχι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγωνιζόμενων μεταναστών - απεργών πείνας!
Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας (εκκλησιαστικής, μοναστηριακής, ιδιωτικής), διάθεσή της για συνεταιριστική παραγωγή.
Όχι στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, σπόρους, αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα.
Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.
Όχι στην ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, κατάργηση όλων των "αγροτοδικείων".

Οι αγωνιστές της ΑΡ.ΠΑ.  στηρίζουν και συμμετέχουν στον αγώνα για: την οικοδόμηση του μετώπου πάλης φτωχής αγροτιάς - εργατών γης - εργατικής τάξης - νεολαίας με στόχο :
► Την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής και του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.
► Την πιο ουσιαστική πολιτική καταδίκη και ανατροπή του Μνημονίου και του «Καλλικράτη, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που το προωθεί, της  συμμαχίας με ΛΑΟΣ και Ν.Δ. που το στηρίζουν!
Δεν υπάρχει ουσιαστική αντίθεση στο Μνημόνιο ή στον «Καλλικράτη», χωρίς συνολική αντίθεση στην κυβέρνηση και στην ίδια την  Ε.Ε. του κεφαλαίου και των τοκογλύφων συνολικά, γιατί δεν υπάρχει Μνημόνιο χωρίς Κυβέρνηση και Ε.Ε.!
► Την  ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και αγροτικού κινήματος.
► Την ανατρεπτική κοινή δράση και ουσιαστικό ισότιμο διάλογο όλης της Αριστεράς ώστε να ενισχυθεί πολιτικά ο αγώνας για να αναχαιτισθεί και ανατραπεί η πολιτική που προωθούν ο υπεραντιδραστικός και σάπιος συνασπισμός εξουσίας κεφαλάιου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ. - ΜΜΕ, με αιχμή του δόρατος τη σημερινή κυβέρνηση της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας, του ιδιωτικοποιώ ότι υπάρχει, του τσακίσματος με κάθε μέσο του αγροτικού και εργατικού κινήματος!
Μ ε αυτά τα αιτήματα και αυτή τη δικιά μας πολιτική, απέναντι στον υπουργό και την πολιτική που εκπροσωπεί, δίνουμε το δικό μας παρόν την  Τετάρτη  9 Μάρτη στις 17:00 μμ,  μέσα και έξω από το ξενοδοχείο Αστέρας, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα την αγροτική πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.