Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Σύσκεψη με αντικείμενο την άμεση ολοκλήρωση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου. Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές, ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου. 
 Το έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 12.254.809,93€ που συγχρηματοδοτείται μέσω της ένταξής του στο Ταμείο...................
 Συνοχής ΙΙ 2000-2006 για ποσό 10.510.000,00€, βρίσκεται σε διακοπή εργασιών από τον Μάρτιο του 2009 λόγω μη καταβολής του Φ.Π.Α. από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπάκτου.
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε ότι εξασφάλισε το ποσό των 580.000€ που απαιτείται ώστε να αρθεί η διακοπή εργασιών. Τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τόνισαν την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το έργο θα απενταχθεί και θα απολεστεί η κοινοτική συνδρομή.
          Αποφασίστηκε να καταρτιστεί νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση των υπολειπομένων εργασιών. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ως φορέας υλοποίησης του έργου δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιφορτίστηκε με την εποπτεία της πορείας εξέλιξης των υπολειπόμενων εργασιών. Στόχος είναι να χορηγηθεί βεβαίωση περάτωσης εργασιών το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2011 και να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.