Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αντιπροσωπεία εργοληπτών συναντήθηκαν με τον κ. Κατσιφάρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάτρας και αντιπροσωπεία του περιφερειακού τμήματος του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
 Οι εκπρόσωποι των εργοληπτικών φορέων έθεσαν με έμφαση το πρόβλημα της αποπληρωμής τους για τα δημόσια έργα που έχουν ήδη εκτελέσει για λογαριασμό, κυρίως, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), μέσω του προγράμματος «Θησέας» καθώς και έργα χρηματοδοτούμενα από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Επιπροσθέτως, έθεσαν το ζήτημα του συμψηφισμού του ΦΠΑ που οι ίδιοι έχουν καταβάλλει δίχως, όμως, να έχουν εξοφληθεί. Τέλος ζήτησαν να επιταχυνθούν οι ρυθμοί με τους οποίους «τρέχει» το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προς το οποίο και προσβλέπουν. 
Από τη δική του πλευρά ο Περιφερειάρχης έθεσε προς συζήτηση μια σειρά από γενικότερα προβλήματα όπως είναι η διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία των δημόσιων έργων από την ανάθεση έως τις πληρωμές, τις υπερβάσεις στους...........
 προϋπολογισμούς των έργων αλλά και το πρόβλημα του κατακερματισμού των έργων.
Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας διευκρίνισε ότι αμέσως μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας και μέσα στις περιορισμένες του δυνατότητες θα αρχίσει και η πληρωμή των υποχρεώσεων που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κριτήρια δίκαια και αντικειμενικά, ενώ για τις υφιστάμενες οφειλές φορέων του δημοσίου ανέλαβε να προωθήσει τα σχετικά αιτήματα προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάτρας παρευρέθηκαν οι Γ. Φάκος (Πρόεδρος), Β. Γαλάνης, Κ. Γαβριηλίδης, Φωτεινή Μπόύσιου, Χρ. Πατούχας, Α. Πλώτας, Α. Ασκούνης και Γρ. Γιαννακόπουλος ενώ από το ΣΑΤΕ παρευρέθηκαν οι Στ. Παρασκευόπουλος και Χρυσούλα Τσαουρδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.