Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Πάτρα, 22 Μαρτίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 21ης Μαρτίου 2011 που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λιβύη.

Η ένοπλη επέμβαση, ο διχασμός, το χάος και τα αναμενόμενα κύματα προσφύγων αποσταθεροποιούν τον Αραβικό κόσμο, τη βόρεια Αφρική και ολόκληρη τη Μεσόγειο και αυτή η αποσταθεροποίηση απειλεί ευθέως και τη χώρα μας.

Η εξέγερση των κατοίκων της Λιβύης και η ένοπλη βία με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές από το καθεστώς Καντάφι καταδικάζεται κατηγορηματικά, όπως καταδικάζεται και κάθε άλλη ένοπλη βία και παρέμβαση απ’ όποιες υπερδυνάμεις κι αν προέρχεται.

Τη λύση στο Λιβυκό πρόβλημα πρέπει να τη δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες της Λιβύης που καλούνται να βρουν τις ειρηνικές και δημοκρατικές λύσεις που θα οδηγήσουν.........
 τη χώρα σε μια νέα εποχή με δημοκρατία, πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους Λίβυους.

Ταυτόχρονα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στη χρήση των αεροδρομίων Ακτίου και Ανδραβίδας για την επέμβαση σε βάρος της Λιβύης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας εκτιμώντας τις πατροπαράδοτες φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελληνισμού και Αραβικού κόσμου απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό της ξένης επέμβασης και την ειρηνική επίλυση της κρίσης προς όφελος των πολιτών της Λιβύης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.