Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έχασαν τα λεφτά και τα… πρακτικά!

Μπορεί ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το πρότυπο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του opengov, εφαρμόζοντας την κεντρική φιλοσοφία της κυβέρνησης «όλα στον διαδικτυακό… αέρα», φαίνεται όμως ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.
Έτσι, τα πρακτικά της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2011, χάθηκαν, καθώς ο μεταφερόμενος δίσκος USB (ή στην κοινή ελληνική: φλασάκι), που χρησιμοποιήθηκε, δεν κατέγραψε τίποτα(!)…
Ήδη, η γραμματεία του προεδρείου έχει απευθυνθεί προς τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους περιφερειακούς συμβούλους, που μίλησαν κατά τη συνεδρίαση, ζητώντας να προσκομίσουν γραπτώς τις τοποθετήσεις τους.
Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, συζητήθηκαν δύο «καυτά» θέματα για την περιοχή: οι απολύσεις και το μέλλον κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας, καθώς και η Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση –που αναμένεται εδώ και χρόνια, από την τέως και την νυν κυβέρνηση– για την αποκατάσταση τής πυρόπληκτης Ηλείας. Για το δεύτερο θέμα, μάλιστα, η δυσαρέσκεια σύσσωμων σχεδόν των τοπικών......
 φορέων της Ηλείας ήταν διάχυτη, καθώς το περίφημο σχέδιο αποκατάστασης του πυρόπληκτου νομού αποδεικνύεται… μηδέν εις το πηλίκον.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση ήταν και η επιστολή διαμαρτυρίας των επτά Δήμων της Ηλείας για την επί της ουσίας εγκατάλειψη όλων των κατά καιρούς υποσχέσεων ανασυγκρότησης της περιοχής και ανακούφισης των πληγέντων.
Με απλά λόγια, μετά το αγνοούμενο «Ταμείο Μολυβιάτη», χάθηκαν και πάλι τα λεφτά αλλά και τα… πρακτικά, με την περιοχή να έχει ήδη χάσει και το τρένο –κυριολεκτικά και μεταφορικά– της ανάπτυξης.…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.