Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Φάκο δέχτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου περιέγραψαν τον αντίκτυπο που έχει η καθυστέρηση πληρωμών για εκτελεσμένα έργα στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την ευρύτερη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, ενώ κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών δημοπράτησης δημοσίων έργων και τη σημασία της διασποράς των..............
 εργολαβιών με γνώμονα το τοπικό δυναμικό και τις τοπικές ανάγκες.

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι μέσα στο 2011 έχουν πληρωθεί 3.045.308,89 ευρώ για έργα διαφόρων κατηγοριών, ενώ εντός των ημερών θα καταβληθούν περίπου 4 εκ. ευρώ, περιλαμβανομένων των οφειλών του προγράμματος «Θησέας». Ωστόσο, επειδή είναι φανερό ότι τα χρέη του Δημοσίου προς τους εργολήπτες είναι αρκετά, ο κ. Αποστολόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει άμεσα τα αιτήματα του Συλλόγου στην κυβέρνηση, να ζητήσει και πάλι χρηματοδότηση για την εξόφληση των οφειλών και να επιταχύνει σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια την ένταξη έργων στο Ε.Σ.Π.Α. και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.