Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Μιχάλη Μπεκίρη με εκπροσώπους από την Ξερόλακκα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
τ. Υφυπουργός
ΠΑΤΡΑ 28-03-11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις απόψεις του σχετικά με το πρόβλημα της Ξερόλακκας και γενικότερα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Πάτρας είχε την ευκαιρία να  επαναλάβει ο Βουλευτής Αχαΐας πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων της Ξερόλακκας. Ο Μιχάλης Μπεκίρης τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας εφόσον πρώτα διασφαλιστεί βιώσιμος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, κάτι που προς το παρόν δεν έχει σχεδιαστεί από την πλευρά του δήμου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για άμεση προώθηση του εργοστάσιου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην περιοχή.....
 Φλόκα η χρηματοδότηση του οποίου έχει διασφαλιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. Επεσήμανε στους εκπροσώπους των κατοίκων της Ξερόλακκας ότι έχουν παραπλανηθεί από όλους εκείνους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημά τους γεγονός που όπως τόνισε αποδείχτηκε και από την παρωδία της συγκέντρωσης στα διόδια που ήταν ένα φιάσκο. Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να τυγχάνει εκμετάλλευσης πολιτικών ή άλλων συμφερόντων ενώ το χειρότερο είναι να επιχειρείται η μεταβίβαση ευθυνών όταν όλοι γνωρίζουν ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε στην Πάτρα και η Πάτρα είναι αυτή που πρέπει να δώσει τη λύση.
Μετά τη συνάντηση ο Μιχάλης Μπεκίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πάτρα έχει τρεις παραμέτρους : Πρώτον ότι ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας πρέπει να κλείσει. Δεύτερον ότι πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η κατασκευή του εργοστασίου στερεών αποβλήτων και τρίτον ότι ενδιάμεσα στις πρώτες δύο παραδοχές πρέπει να εξασφαλιστεί βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους Πατρινούς. Δυστυχώς παρατηρούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι πολλοί αποφεύγουν την αλήθεια και τις ευθύνες τους. Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή και οι πολιτικοί συμπαραστάτες της παραπλάνησαν τους κατοίκους της Ξερόλακκας προεκλογικά , ακόμη και σήμερα αρνούνται να παραδεχθούν τα λάθη τους, να πουν την αλήθεια και να ανακοινώσουν τον όποιο σχεδιασμό τους. Ταυτόχρονα μετατράπηκαν σε κατηγόρους του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων κάνοντας λόγο για συμφέροντα που ποτέ δεν αποκάλυψαν (γιατί άραγε κρύβονται και από αυτό;), για να μαζέψουν αργότερα τις δηλώσεις τους και να αλλάξουν γνώμη.
Η επιπολαιότητά τους συνεχίζεται όταν αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, δραπετεύουν από τις ευθύνες τους και προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα σε όμορους δήμους. Και το χειρότερο που αποδεικνύει την προχειρότητά τους : Οικειοποιούνται αποσπασματικές ιδιωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ( που κατά τα άλλα καταγγέλλουν)  κατά το δοκούν μόνο και μόνο γιατί βρίσκονται από ολόκληρη την κοινωνία της Πάτρας στημένοι στον τοίχο όπως απέδειξε το φιάσκο του αποκλεισμού των διοδίων.  Για να δοθεί η οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα πρέπει να ειπωθούν αλήθειες από τις οποίες κάποιοι συνειδητά κρύβονται γιατί θα αποκαλυφθούν και οι ίδιοι και οι υποκινητές τους. Μόνο αν ειπωθεί η πλήρης αλήθεια από εκείνους που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα για να πετύχουν πολιτικά κέρδη μπορούν να δρομολογηθούν βιώσιμες λύσεις. Αλλιώς το μόνο που θα πετύχουμε ως πόλη και πολίτες είναι να ανακυκλώσουμε για άλλη μια φορά τη μιζέρια  μας. Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι πέραν των προσωπικών συμφερόντων υπάρχει το συμφέρον της κοινωνίας και των συμπολιτών μας. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.