Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Του Δήμαρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη

                Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η τοποθέτηση του συναδέλφου πρόεδρου της ΤΕΔΚ Ν. Αιτωλ/νιας και Δημάρχου Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμίση, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης παρουσίασης του λευκώματος «Μεσολόγγι – Ιερή Πόλη», μου παρέχει πλέον τη δυνατότητα να αναλάβω δημοσίως την ευθύνη της πολιτικής πρωτοβουλίας, για την οποία έκανα λόγο μόνο σ’ εκείνον σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, στο κείμενο που απέστειλα στις 21 Φεβρουαρίου 2011 και το οποίο ακολουθεί και αποστέλλεται τώρα σε όλους σας.
Με τον τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ», επιχειρώ να εκφράσω το περίγραμμα του πολιτικού ζητήματος που ήδη αντιμετωπίζουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α βαθμού του νομού μας και το οποίο είναι δεδομένο πως θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό συμπυκνώνεται σε μια διλημματικού χαρακτήρα προσέγγιση:
Αντιμαχόμενοι παρακολουθητές των κρατικών κινήσεων
ή
Εμπνευσμένοι διαμορφωτές του δημοσίου συμφέροντος
στην περιοχή μας.
Στην πρώτη περίπτωση - αυτή που σήμερα κυριαρχεί και βιώνουμε -  λειτουργούμε υπό το βάρος μιας αντίληψης και νοοτροπίας που αντιστοιχεί στο χθες. Αμυντικά, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ατομικές μας σχέσεις με την εκάστοτε κεντρική πολιτική εξουσία, ως εκφραστές μικροτοπικισμών και μεγαλοτοπικισμών. Τα αποτελέσματα είναι ισχνά, ακόμη και αν τα εξετάσουμε για τον κάθε Δήμο του νομού ξεχωριστά, ενώ η πολιτική συνεννόηση μακράς πνοής απουσιάζει παντελώς. Παρατηρήθηκε ήδη ως κατάσταση με αρνητικό κοινωνικά πρόσημο, στα θέματα............
 της Παιδείας, της Υγείας, των Οικονομικών υπηρεσιών και της Ασφάλειας.  
Στη δεύτερη περίπτωση – αυτή που υπαινίσσομαι πως τώρα πρέπει να δρομολογήσουμε εμείς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών της Αιτωλοακαρνανίας - χαράσσουμε το πλαίσιο αρχών και τα κριτήρια, θέτοντας ταυτόχρονα τους στόχους της αναπτυξιακής και πολιτικής υπέρβασης που οι καιροί απαιτούν, ενω παράλληλα διευρύνουμε το πεδίο των συνομιλητών μας και συνεκφραστών αυτής μας της πρωτοβουλίας.
·         Επαναπροσδιορίζουμε  τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου χαρακτήρα, αυτές που χρειαζόμαστε σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου στο νομό. 
·         Επαναπροσδιορίζουμε  το πού, το πόσο και το πώς ανά περιοχή.
·          Επαναπροσδιορίζουμε όμως και τη συνολική αναπτυξιακή τους διάσταση και την κατανέμουμε δίκαια και ομοιόμορφα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.