Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ο νυν και οι τρεις πρώην Δήμαρχοι Πατρέων ένωσαν τις δυνάμεις τους για το θαλάσσιο μέτωπο

Πρώτη συνεδρίαση για το θέμα της διεκδίκησης-Ζητούν συνάντηση με Παπακωνσατντίνου

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο  της Πάτρας η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά με τους πρώην Δημάρχους κκ. Ανδρέα Φούρα, Ανδρέα Καράβολα και Ευάγγελο Φλωράτο, οι οποίοι απαρτίζουν την επιτροπή που με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου συνεστήθη για να παρακολουθεί τις ενέργειες υλοποίησης του  Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΟΛΠΑ  προκειμένου να αποδοθεί το κεντρικό θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, το ταχύτερο δυνατό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε διεξοδικά  το θέμα και αποφασίστηκε:
Να σταλεί σχέδιο τροποποίησης της σύμβασης  με την οποία είχε  παραχωρηθεί  η κυριότητα των  3.500 μέτρων του παραλιακού μετώπου της πόλης στον ΟΛΠΑ,  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς στο Υπουργείο Οικονομικών ανήκει η κυριότητα του χώρου.
Να ζητηθεί  από τον κ. Παπακωνσταντίνου να συναντηθεί με τους τέσσερις Δημάρχους ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υπογραφής  της τροποποιημένης σύμβασης.
Να ενημερωθεί ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος  για τις  παραπάνω ενέργειες και να του  ζητηθεί να συναντηθεί άμεσα με τους τέσσερις Δημάρχους και εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και από την πλευρά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο οποίος ήταν παρών στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ στις 30 Οκτωβρίου 2010, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για ικανοποίηση  του χρόνιου αιτήματος των πολιτών της Πάτρας, την παράδοση του θαλάσσιου μετώπου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.