Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο είχαν σήμερα εκπρόσωποι βιοκαλλιεργητών από την περιοχή του πρώην Δήμου Θεστιέων Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τραπεζιώτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επί μακρόν πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί με σκοπό την προώθηση των βιολογικών προϊόντων και την υιοθέτηση ενός άλλου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης που θα κάνει τα προϊόντα περισσότερο ποιοτικά και ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Εκ μέρους του κ. Τραπεζιώτη, ενόψει και της παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, τέθηκε αίτημα ώστε τέσσερα προϊόντα της περιοχής, το κάστανο, η ντομάτα, το σαγκουίνι και η μαλαγουζιά (σταφύλι) να περιληφθούν στο «Καλάθι αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας».
Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση για το «Καλάθι αγροτικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας», με κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) και μέχρι τις 31 Μαρτίου όλοι οι φορείς αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι ρητή δέσμευση της Περιφέρειας είναι η στήριξη του.............. πρωτογενούς τομέα, η με κάθε τρόπο ενθάρρυνση της βιολογικής γεωργίας και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων εμπορίας ώστε τα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν «από το χωράφι στο ράφι», προς όφελος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών.
Στη συνάντηση τέθηκε, επιπλέον, αίτημα στήριξης από μέρους της Περιφέρειας της Έκθεσης Προϊόντων που είχε ξεκινήσει ο πρώην Δήμος Θεστιέων και η οποία θα συνεχιστεί.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι ενόψει της παρουσίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συνεχίστηκε και σήμερα ο κύκλος επαφών του κ. Αγγελόπουλου με συνεταιριστικές οργανώσεις απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.