Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ
Αυθαίρετη ενέργεια η οποία προκαλεί  την δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, χαρακτήρισε  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης την εκ νέου αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στη γέφυρα  Ρίου – Αντιρρίου. 
Ο Αχαιός πολιτικός στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς  οικονομικών, υποδομών , μεταφορών και δικτύων από τους οποίους  ζητά, να  απαιτήσουν  τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
    Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
  «Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε εκ νέου αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στη γέφυρα  Ρίου – Αντιρρίου  προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή και την αγανάκτηση των πολιτών γι΄  αυτή την αυθαίρετη ενέργεια. Πιο προκλητική όμως χαρακτηρίζεται η ενέργεια εκ μέρους της εταιρείας να αντιπαρέλθει το γεγονός λέγοντας ότι δεν πρέπει να αδικείται από πολίτες και φορείς καθώς προσφέρει έργο σε άλλους τομείς και σε άλλες δραστηριότητες.
Αν η οικονομική κατάσταση των πολιτών και της χώρας ήταν καλύτερη κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στο πολιτιστικό έργο που αναπτύσσει η εν λόγω εταιρεία, αλλά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και αδιεξόδου όπου οι πολίτες υφίστανται άγριες επιθέσεις στο εισόδημά τους από κάθε πλευρά, αυτές οι δικαιολογίες δεν είναι αξιόπιστες. Αν η εταιρεία θα ήθελε πράγματι να προχωρήσει σε κοινωφελές έργο και να ανταποδώσει στην κοινωνία μέρος των τεράστιων κερδών της θα έπρεπε να προχωρήσει σε μείωση του αντιτίμου των διοδίων και όχι σε αύξηση επικαλούμενη.....................
 ταυτόχρονα ότι κάνει μεγάλο πολιτιστικό έργο. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει επανεξέταση και κατά συνέπεια μείωση των διοδίων σε πολλές περιοχές της χώρας
Κατόπιν των ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο αρμόδιος υπουργός : 1. Θα απαιτήσει τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου; 2. Θα συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη εταιρεία στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιεί ή θα πραγματοποιήσει  μείωση του αντιτίμου σε ολόκληρη τη χώρα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.