Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠEΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ–ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΟΝΙΟΥ

Τρίπολη 28 Φεβρουαρίου 2011
Mε απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και μετά τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής, εντάχθηκαν στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) τα ακόλουθα έργα:

1)«Εκτέλεση εργασιών συντήρησης τοιχογραφιών Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλαιά Επισκοπή) Τεγέας Αρκαδίας»
Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 230.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη συντήρηση των τοιχογραφιών του συνόλου του Ναού, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας και συγκεκριμένα τον καθαρισμό της ζωγραφικής επιφάνειας, την αποκάλυψη του συνόλου των τοιχογραφιών στην κατώτερη ζώνη του Ναού και την αισθητική αποκατάσταση στα σημεία απωλειών του ζωγραφικού στρώματος.

2) «Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος στο λόγο του Άνω Εγκλιανού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χώρας του νομού Μεσσηνίας».Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400.000 ευρώ. Η εγκεκριμένη μελέτη που θα υλοποιηθεί, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών, ενώ ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για την κυκλοφορία των ατόμων με.....

 ειδικές ανάγκες καθώς προβλέπεται η εξομάλυνση του εδάφους στα σημεία που η κλίση είναι μεγάλη, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των αμαξιδίων


Επίσης το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μικρών κτισμάτων (αναψυκτήριο, χώρο προβολών κ.λ.π.) και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για την εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς και την εγκατάσταση οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο προβολής και παρουσίασης.

3) «Προμήθεια μαγνητικού τομογράφου» στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Η πρόταση είχε κατατεθεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου και είχε την έγκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου.

Ø
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με το Δήμαρχο Τρίπολης Θέματα που απασχολούν τον Δήμο Τρίπολης συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στην Τρίπολη, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καρλή.


Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα ο εξοπλισμός του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης που βρίσκεται στην Τρίπολη και αποφασίστηκε να ζητηθεί να παραμείνει στην αρκαδική πρωτεύουσα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης των υπαλλήλων της αποκεντρωμένης διοίκησης και των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών.


Ø Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με εκπροσώπους του Συνδέσμου ΦιλικώνΤον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Τρίπολη ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Φιλικών της Τρίπολης κ. Νίκος Τσιαμούλος, συνοδευόμενος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, προκειμένου να θέσουν το θέμα της άρσης των αδικιών που, σύμφωνα με την άποψη του συλλόγου, προέκυψαν από την επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Τρίπολης το 2005 και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευθέτησή του.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.