Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ.

«Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη διότι δεν αξιοποιείται μια σημαντική ευκαιρία ίδρυσης ενός νέου θεσμού, όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, που έρχεται να ενισχύσει την διαφάνεια στη διοίκηση». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας για την εκλογή Συμπαραστάτη της Περιφέρειας, σήμερα το βράδυ, στο Μεσολόγγι όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο κ. Κατσιφάρας, πάντως, δήλωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα της εκλογής Συμπαραστάτη σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κατά την ψηφοφορία, ψήφισαν 45 περιφερειακοί σύμβουλοι. Έλαβαν: Ανδρέας Καράβολας 30 ψήφους, Αθανάσιος Κούστας 12 ψήφους, Δημήτριος Τραπεζιώτης 1 ψήφος ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.  
Νωρίτερα το Σώμα συζήτησε για την πορεία του έργου της Ιονίας Οδού, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στην τοποθέτηση του, υπογράμμισε ότι «το έργο καρκινοβατεί», προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ότι η πραγματικότητα είναι οδυνηρή καθώς, επί της ουσίας, σε κανένα εργοτάξιο δεν υπάρχει δραστηριότητα.
«Πρέπει να ταράξουμε τα νερά», είπε ο Περιφερειάρχης. «Και αυτό κάνουμε. Όχι περιοριζόμενοι απλώς στην έκδοση ενός ψηφίσματος αλλά αναλαμβάνοντας ένα σύνολο πρωτοβουλιών και ασκώντας πιέσεις». Απέδωσε τα προβλήματα του έργου σε εκβιασμό εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος και της Κοινοπραξίας και πρόσθεσε ότι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης συνιστά την κατάλληλη ευκαιρία ώστε η Δυτική Ελλάδα να θέσει το σύνολο των αιτημάτων της.
«Σ’ αυτήν την επαναδιαπραγμάτευση θα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση. Αλλά και απέναντι της στην περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη τα αιτήματα μας», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.