Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Στο 23% η πραγματική ανεργία στη Δυτική Ελλάδα

Μαύρα μαντάτα για την αγορά εργασίας σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για την ανεργία του περασμένου Δεκεμβρίου.
Στη Δυτική Ελλάδα το πραγματικό ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 23% ενώ, ανάμεσα στις Περιφέρεις με το μεγαλύτερο ποσοστό βρίσκεται τόσο το Ιόνιο όσο και η Πελοπόννησος.
Συνολικά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα και ο δείκτης της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 14,8%. «Πλέον θεωρείται τυχερή κάποια οικογένεια αν έχει έναν εργαζόμενο στο σπίτι ακόμα κι αν υποαπασχολείται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Σουβαλιώτης προσθέτοντας πως είναι πολύ μεγαλύτερα τα ποσοστά ανεργίας στην Πάτρα.
«Θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη και για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που φθίνει σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε εκ μέρους του Σ.Ε.Β. Θανάσης Κούστας ενώ από την πλευρά του ο κ. Κονταξής από το Επιμελητήριο Αχαΐας πως είναι πολύ δραματικό το πραγματικό ποσοστό των ανέργων που υπάρχουν στη χώρα σε σχέση με αυτά που παρουσιάζονται κατά καιρούς, καθώς αυτά είναι «μαγειρεμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.