Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολη η αυτοδυναμία και εκτός Βουλής η Ντόρα δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Σημαντικό προβάδισμα και μάλιστα χωρίς αναγωγή σε τελικό αποτέλεσμα που συνήθως κάνειο την διαφορά ακόμα μεγαλύτερη, της τάξης των 3,5 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ, δίνουν στο ΠΑΣΟΚ δύο νέες δημοσκοπήσεις όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Πάντως το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας είναι πλέον πολύ ισχυρό όποτε γίνουν πάλι εκλογές, ενώ φαίνεται ότι το νέο κόμμα της Ν.Μπακογιάννη έχει ελάχιστη δυναμική και πολύ δύσκολα θα μπει στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Pulse, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3%.
Οι Οικολόγοι - Πράσινοι, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία ισοψηφούν στο 2%, ενώ ποσοστό 3% των ερωτηθέντων εκφράζουν την προτίμηση τους σε «άλλο» κόμμα. Με αυτό το αποτέλεσμα πολύ δύσκολα το νέο..
 κόμμα θα μπει στην Βουλή.
Παράλληλα ποσοστό 22% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή ότι θα προτιμήσουν το λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Σε έρευνα της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη Νέα Δημοκρατία
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.
«Άλλο» κόμμα προτιμούν το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, και τέλος, στο 23% διαμορφώνεται, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.