Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ‏ ΠΑΤΡΑΣ

«Έργα μεγάλης σπουδαιότητας για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά προβλήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Αναλαμβάνει ήδη αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε τα έργα να συνεχίσουν να εκτελούνται απρόσκοπτα και να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση τους». Αυτό τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.
Ο κ. Κατσιφάρας άκουσε τα αιτήματα των οικοδόμων, όπως αναλύθηκαν από τον κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο, τα οποία εστιάζονται στην κατάργηση των ΣΔΙΤ, στη δημιουργία ενιαίου φορέα για τα κατασκευαστικά έργα, στην κατοχύρωση πλήρων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και φυσικά στην
 αναστολή των απολύσεων. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, και στις μεγάλες κοινωνικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τις απολύσεις ή από την «μαύρη και ανασφάλιστη εργασία».
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε ότι η αιρετή Περιφέρεια «δεν είναι βραχίονας του κράτους, ούτε εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Είναι ένας βαθιά λαϊκός και δημοκρατικός θεσμός που υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση και τα συμφέροντα των πολιτών, με σεβασμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του». Και πρόσθεσε ότι πρόσφατα, κατά τη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές, όλων των κομμάτων στην Πάτρα, είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι έργα πνοής για την Περιφέρεια υπάρχει κίνδυνος ν’ ανασταλούν. «Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και προς κάθε κατεύθυνση ώστε τα έργα να συνεχιστούν απρόσκοπτα», τόνισε. Και σημείωσε ότι «πράγματι υπάρχουν προβλήματα αλλά αν τα έργα βαλτώσουν τότε διακυβεύεται ο αναπτυξιακός ορίζοντας της περιοχής και χάνουμε χρόνο».

Ειδικότερα, για τα έργα στον Διακονιάρη και στις Παραγλαύκειες Οδούς ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις το Υπουργείο Υποδομών, όπως ο ίδιος πληροφορήθηκε, μέσα στον επόμενο μήνα, θα έχει δημοπρατήσει το τελευταίο σκέλος των εργασιών με σκοπό και τα δύο έργα να ολοκληρωθούν στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Επίσης, για την ανασφάλιστη εργασία ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι η ζημιά που προκύπτει είναι διπλή: Για τον εργαζόμενο, που δεν έχει στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη αλλά και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία που χάνουν πολύτιμους πόρους. Και πρόσθεσε ότι είναι υπαρκτή η ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι ώστε να μην ακυρώνονται στην πράξη κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.