Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΩΡΙΜΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ‏ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟ

Στην καταγραφή των ώριμων ή υπό ωρίμανση έργων ανά Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωρά άμεσα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα, το περασμένο Σάββατο, και το αίτημα που υπεβλήθη από τον κ. Χρυσοχοίδη για «εντοπισμό και επιτάχυνση όλων των ώριμων έργων του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ που χρήζουν άμεσης προώθησης και είναι δυνατό να χρηματοδοτηθούν», ο κ. Κατσιφάρας και οι Αντιπεριφερειάρχες καλούν τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συναντήσεις εργασίας ώστε από κοινού να...
 συμφωνηθούν τα έργα που θα περιληφθούν στην πρόταση προς το Υπουργείο.
Η πρώτη συνάντηση εργασίας θα γίνει την προσεχή Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στον Πύργο με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες
Μια μέρα μετά, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί αντίστοιχη συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου και με την συμμετοχή των κ.κ. Κατσιφάρα, Αποστολόπουλου, της Διαχειριστικής Αρχής κ.λπ.
Επίσης, αντίστοιχη συνάντηση προγραμματίζεται και με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι μέσα στον συντομότερο δυνατόν χρόνο να καταρτισθεί η πρόταση που έχει ζητήσει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της άμεσης προώθησης και υλοποίησης ώριμων αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο ή πόρους και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε ότι «οι κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον κ. Χρυσοχοϊδη και ο στόχος διπλασιασμού των πόρων που θα απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ μέσα στο 2011 δημιουργούν νέες συνθήκες και νέες δυνατότητες ώστε έργα πνοής που επί χρόνια λίμναζαν να πάρουν την οδό της υλοποίησης».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.