Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ‏

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Αγγελόπουλο είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Παγώνη και τον Γενικό Γραμματέα Ευάγγελο Ευαγγελίου.

Στη συνάντηση, εκ μέρους των εμπόρων, περιγράφηκε η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το εμπόριο κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και του φορολογικού περιβάλλοντος. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν στον κ. Αγγελόπουλο αναλυτικό υπόμνημα θέσεων στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διεκδικήσεις του κλάδου ενώ ενημέρωσαν ότι την προσεχή Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επιχειρούμενο αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης».

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων έθεσαν, επίσης, στον κ. Αγγελόπουλο και σειρά ζητημάτων που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς και στην διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού όπως, για παράδειγμα, η επάνοδος της απαγόρευσης των προσφορών για διάστημα 30 ημερών πριν τις τακτικές εκπτώσεις, η θέσπιση πληθυσμιακών και γεωγραφικών περιορισμών στην ίδρυση πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών κέντρων και ο έλεγχος του υπαίθριου εμπορίου.

Ζήτησαν, ακόμα, την διατήρηση της κυριακάτικης αργίας και του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων και την δημιουργία μηχανισμού διαιτησίας που θα εξετάζει αιτήματα μείωσης των εμπορικών μισθωμάτων.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια στέκεται υποστηρικτικά στα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες, άλλωστε, αποτελούν αιμοδότη
 της Εθνικής Οικονομίας και βασικό συντελεστή στήριξης της απασχόλησης. Ωστόσο, στη πλειονότητα τους τα αιτήματα που τέθηκαν ανήκουν στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης στην οποία και θα κοινοποιηθεί το υπόμνημα που υπεβλήθη από τους εκπροσώπους των εμπόρων.

Η αιρετή Περιφέρεια, επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, αναλαμβάνει ήδη πρωτοβουλίες για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα και ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά την οποία έγινε εκτενής ενημέρωση στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τα μέτρα τόνωσης του επιχειρηματικού κλίματος (ΕΤΕΑΝ, αναπτυξιακός νόμος κ.α).

Επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη, την περασμένη Πέμπτη, στην Πάτρα του Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Διαρθρωτικής Προσαρμογής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (από 1 έως 49 εργαζόμενους) καθώς και το πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών.

«Στηρίζουμε την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση και οι πρωτοβουλίες μας θα ενταθούν το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.