Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ‏

Ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας και την ανάδειξη αναδόχου του έργου έως τα τέλη καλοκαιριού. Σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στο γραφείο του Υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, αποφασίστηκε η άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης δημοπράτησης του έργου, τόσο για το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας όσο και για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική» Βασίλης Χάνδακας, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ.κ. Κουβαράκης και Κουτσούκου καθώς και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης.
Η συστηματική και σταθερή συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έφερε αποτέλεσμα, για ένα έργο που αποτελεί εδώ και χρόνια πάγια διεκδίκηση του
 νομικού κόσμου της Πάτρας. Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΕΤΕπ στον θεσμό των ΣΔΙΤ προωθείται ήδη, ως τα τέλη Μαρτίου, η δεύτερη φάση δημοπράτησης των νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Πάτρα και Ηράκλειο προκειμένου να κατατεθούν τεχνικές προσφορές ώστε μέχρι τα τέλη καλοκαιριού να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος των έργων.
Ειδικά για την περίπτωση του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας έχουν ήδη ρυθμιστεί όλα τα διαδικαστικά ζητήματα ενώ έχει πάρει ΦΕΚ και η τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού στην περιοχή του Κ.Ε.ΤΧ.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που ανοίγει οριστικά τον δρόμο για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, σε τεχνικό πλέον επίπεδο, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά και με εκπρόσωπο της όλες τις εξελίξεις. Ένα έργο που αποτελεί σταθερή διεκδίκηση της Πάτρας και το οποίο εδώ και επτά χρόνια είχε βαλτώσει προχωρά πλέον με γρήγορο βηματισμό. Είμαι βέβαιος ότι χάρη στο σταθερό ενδιαφέρον και την υποδειγματική συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων θα έχουμε σύντομα και στην Πάτρα ένα Δικαστικό Μέγαρο που θα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και προδιαγραφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.