Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασίας ΠΔΕ με τα ερευνητικά ιδρύματα και ινστιτούτα

Ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα βήματα μιας ιδιαίτερης συνεργασίας ανάμεσα στην αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τα ερευνητικά ιδρύματα και ινστιτούτα που εδρεύουν στην Περιφέρεια.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος συνοδευόμενος από τον διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δημήτρη Καραβίδα συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, Κωνσταντίνο Τσεκούρα.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τον Κ. Τσεκούρα για τις προγραμματικές δεσμεύσεις της αιρετής περιφερειακής αρχής σύμφωνα με τις οποίες τα ερευνητικά ιδρύματα μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της Περιφέρειας συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διασπορά της γνώσης, την αφομοίωση της τεχνολογίας και την προαγωγή της καινοτομίας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια αρχική προσέγγιση γύρω από τις μορφές και τις προτεραιότητες που μπορεί να πάρει η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Επιστημονικό πάρκο.
Σημειώνεται τέλος, ότι έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) κείμενο προς διαβούλευση (εισήγηση του βοηθού Περιφερειάρχη, Καθηγητή Δημήτρη Δουγένη) για τη διασύνδεση Πανεπιστημίων,  ΑΤΕΙ, και ερευνητικών κέντρων με την έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.