Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Άκυρες οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου; Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ψήφο στους μετανάστες

Διαβάσαμε απόψε στην Ναυτεμπορική ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε Αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές σε μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας.
Νομικοί  δεν είμαστε αλλά με τα λίγα Ελληνικά που ξέρουμε εμείς καταλαβαίνουμε πως οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αυτομάτως καθίστανται άκυρες αφού ψήφισαν και  μετανάστες.
Βέβαια το δημοσίευμα συνεχίζει γράφοντας ότι η επταμελής σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε το ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Οπως τονίζεται στην απόφαση "η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος".
Επίσης οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι:"τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως.... γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της "νόμιμης διαμονής" έχει αναιρεθεί κατά .
το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως"

Οποιος  νοήμων άνθρωπος διαβάσει  ολόκληρο το σκεπτικό της απόφασης θα καταλήξει σίγουρα στο συμπέρασμα ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι άκυρες αφού ο νόμος 3838/2010 εκρίθη αντισυνταγματικός από το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αναμένουμε την οριστική κρίση από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επί του θέματος που προέκυψε,όπως και την αντίδραση της Κυβέρνησης!
Πάντως οφείλουμε να συγχαρούμε τους δικαστές που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πήραν αυτή την απόφαση κι ελπίζουμε και οι συνάδελφοί τους να πράξουν το ίδιο.
Επιτέλους ας το μάθουν όλοι ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.