Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Απεργία της 23-2-2011 και το άνοιγμα της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας με την υπ΄ αριθμ. 58/2011 απόφασή του κατά τη συνεδρίασή του στις 20-2-2011 εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
  Ο Δήμος Ναυπακτίας χαιρετίζει την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου  και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της πατρίδας μας. Καταδικάζει τα αντεργατικά μέτρα που  αναπόδραστα οδηγούν τη νεολαία στην ανεργία, συμπιέζουν αφόρητα τα λαϊκά εισοδήματα και οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση   και αποκλείουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και προκοπής για τον τόπο μας. Καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά  τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών, τα μέτρα ενίσχυσης των κερδών που δημιουργούν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή.
  Ο Δήμος Ναυπακτίας θεωρεί πως η στήριξη και η ενδυνάμωση των εργατικών αγώνων είναι επιτακτική ανάγκη στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Η συσπείρωση όλων των εργαζομένων είναι αναγκαίος όρος για να αποκρουστούν οι καταστροφικές και αδιέξοδες συνταγές μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κατάργησης των Σ.Σ.Ε. εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας και με το πρόσχημα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας οφείλουμε κοινωνικοί φορείς και συνδικάτα να απαντήσουμε με πνεύμα ενότητας, μαχητικότητας, διάθεση αλληλεγγύης και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας.
  Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου 2011 και θεωρεί απολύτως δίκαια τα αιτήματα των απεργών.
Σχετικά με τα τοπικά ζητήματα που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτά γιατί θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει την κινητοποίηση των  φορέων της περιοχής μας «Για μια γέφυρα που ενώνει». 

                                                       Ναύπακτος 20-02-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.