Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της «Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας» για την εκλογή των επιτροπών του δήμου Αγρινίου

Η «Πανδημοτική Πρωτοβουλία» εύχεται γόνιμη και δημιουργική θητεία σε όλους τους αιρετούς, που εκλέχθηκαν στα προεδρεία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στις 2 Ιανουαρίου 2011.
Επειδή μερίδα της τοπικής ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει της στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «αποκλεισμό» της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του νέου Δήμου, οφείλουμε να δηλώσουμε διευκρινιστικά τα παρακάτω:
Η «Πανδημοτική Πρωτοβουλία» δεν επιδιώκει τον αποκλεισμό κανενός.
Απόφαση της είναι να εξαντλήσει τις δυνατότητες, που τις παρέχει ο νόμος, ικανοποιώντας την υποχρέωση της προς το σύνολο των Δημοτών του νέου Δήμου Αγρινίου, για δυναμική, συνετή, συνεπή και υπεύθυνη παρουσία στο σύνολο των αυτοδιοικητικών οργάνων.
Πολιτική θέση της είναι ότι καμία διαπαραταξιακή και συναινετική διαδικασία δεν νομιμοποιείται, όταν αυτή δεν είναι προγραμματική.
Επειδή μάλιστα η προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία έχει καταδείξει ότι παρόμοια διαπαραταξιακά και συναινετικά φαινόμενα, έχουν εκληφθεί στην συνείδηση του Αγρινιώτικου λαού, ως διαπλοκή με το «σύστημα εξουσίας του
Δήμου», θεωρούμε υποχρέωση μας να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς τις πολιτικές μας επιλογές.
Τιμούμε τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και όλους τους δημότες, που στήριξαν την συγκεκριμένη παράταξη, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι κατανοούν την πολιτική μας στάση και θέση.
Να σημειώσουμε επίσης, ότι κατανοούμε και σεβόμαστε την επιλογή του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου κ. Γεωργίου Γρίνου, να μην δώσει την δυνατότητα της παραπάνω δήλωσης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης, τηρώντας και εφαρμόζοντας, ως οφείλει, πιστά τον κανονισμό και τον νόμο που διέπουν τη λειτουργία του οργάνου.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να του επιστήσουμε την  προσοχή, γιατί εκ των γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν εφαρμόζει «τα ίδια μέτρα και σταθμά» στην κρίση του, για την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση για τους παρακάτω δύο λόγους.
1ον) Η συνεδρίαση του νέου οργάνου πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της «Τράπεζας της Ελλάδας» μη σύννομα και καθ’ υπέρβαση των προϋποθέσεων και των ερμηνειών του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν 3463/2006) και της εγκυκλίου 71351/14-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από λήψη απόφασης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, του οποίου είχε την τιμή να προεδρεύει, αφού ούτε την αρμοδιότητα είχε το συγκεκριμένο όργανο προς τούτο, ούτε το δικαίωμα της απόδοσης του χαρακτηρισμού «προσωρινός» στο συγκεκριμένο χώρο των συνεδριάσεων.
2ον) Όλα αυτά αποφασίσθηκαν κατόπιν εισηγήσεως του με την συναίνεση σε αυτό της πλειοψηφίας του συγκεκριμένου οργάνου αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας και παρά την αρνητική θέση των μελών της «Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας», που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο όργανο, θέτοντας μάλιστα και ζήτημα νομιμότητας της απόφασης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.