Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, εκλογή Προέδρου και Επιτροπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου συνεδρίασε για πρώτη φορά στην αίθουσα ης πρώην Τράπεζας της Ελλάδος αυτή την Κυριακή 2 Ιανουαρίου για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
     Έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημοτική θητεία 2011-2012 εξελέγη ο κ. Γεώργιος Γρίνος.
Αντιπρόεδρος μετά από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως προβλέπεται από το νόμο, ο κ. Γρηγόριος Ζήσης και γραμματέας η κα Όλγα Πιστιώλη - Σαλακίδου, έπειτα από πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης, καθώς η ελάσσονα και μείζονα αντιπολίτευση αρνήθηκαν τη θέση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
     Ακολούθησαν ψηφοφορίες για την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
     Στην Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη εξελέγησαν από την πλειοψηφούσα παράταξη η κα Μαρία Γαλαζούλα, κ. Ιωάννης Καλαντζής, κ. Βασίλης Παπαθανάσης, κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου, κ. Γεώργιος Ράπτης και αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Ευαγγελία Κραββαρίτη και Παύλος Κοκκινοβασίλης.
     Από τη μείζονα αντιπολίτευση τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κύριοι Νικόλαος Γκρίζης, Νικόλαος Καλαντζής και Βασίλειος Καρακώστας, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Αντώνιος Δημητρέλης και Δημήτριος Σβεντζούρης.
     Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη εξελέγησαν οι κύριοι Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Γεώργιος Ζαμπάρας, Σπύρος Σφυρής, Ιωάννης Σιδερίδης και η κα Όλγα Πιστιώλη- Σαλακίδου, ενώ αναπληρωματικά μέλη η κα Αγγελική Ρούσση- Ντζιμάνη και οι κύριοι Επαμεινώνδας Μπαλάσκας και Αντώνιος Κούρος.
     Στην ίδια επιτροπή από τη μείζονα αντιπολίτευση τακτικά μέλη εξελέγησαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Καλαντζής, Δημήτριος Μουρτζιάπης και Γεωργία Μπόκα, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Βασίλειος Αλεξόπουλος και Ιωάννης Βασιλείου.
     Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της νέας δημοτικής θητείας καλώντας όλες τις παρατάξεις να βοηθήσουν με τη στάση τους ώστε να πετύχει το νέο μοντέλο της Αυτοδιοίκησης.
    
  Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 2 Ιανουαρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και αντιπροέδρων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αγρινίου.
Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου
Πρόεδρος : Δημήτριος Σκαβάρας
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Πανταζής
 
Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου
Πρόεδρος: Μαρία Νεοφωτίστου
Αντιπρόεδρος: Θεμιστοκλής Γαμβρούλης
 
Δημοτική Κοινότητα Καινουργίου
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος  Κεχαγιάς
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Γιώτης
 Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς
Πρόεδρος: Ιωάννης Καλλίμορφος
Αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Τζαμαλής
 
Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας
Πρόεδρος: Διονύσιος Γιαννακάς
Αντιπρόεδρος: Χαρίδημος Δρόσος
 
Δημοτική Κοινότητα Παναιτωλίου
Πρόεδρος: Ιωάννης Παγανίας
Αντιπρόεδρος: Λουκάς Ντζούρβας
 
Δημοτική Κοινότητα Ματαράγκας
Πρόεδρος: Χρήστος Μαρίνος
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γκρέκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.