Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Το ΚΚΕ για την υπόθεση με την ΕΑΣ Αγρινίου

ΚΕΡΚΥΡΑ:
Η ΕΑΣ Αγρινίου έχει αρχίσει να μαζεύει αιτήσεις και των αγροτών της Κέρκυρας, για την επιδότηση του 2011, πριν ακόμα ορισθεί ο φορέας που θα αναλάβει την διαδικασία ενεργοποίησης παραβιάζοντας τους υπάρχοντες κανονισμούς.
Επιπλέον  παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες άλλης ένωσης της ΕΑΣ Κέρκυρας και   ζητάει εξουσιοδότηση από τους δικαιούχους επιδοτήσεων, για να κρατήσει το χαράτσι για την κάθε αίτηση.
Πρόκειται για μια τακτική ωμού εκβιασμού των αγροτών που αξιοποιεί την ανάγκη τους να πάρουν αυτές τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις. Η τακτική αυτή της ΕΑΣ Αγρινίου είναι απαράδεκτη. Θυμίζει γυρολόγους που κάνουν πλιάτσικο και όχι συνεταιριστική οργάνωση.  
Ο στόχος τους είναι προφανής. Να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να ωφεληθούν οικονομικά. Αυτή η τακτική ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς της Κέρκυρας για την επιδότηση.
   Σοβαρές ευθύνες έχει η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων σε χαράτσωμα των αγροτών.
   Ζητάμε:
  • Να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία η ΕΑΣ Αγρινίου.
  •  Η εργασία να εκτελεστεί από την ΕΑΣ Κέρκυρας χωρίς να πληρώσει κανείς αγρότης είτε είναι κατά κύριο επάγγελμα είτε όχι.
  • Το κόστος να το πληρώσει η κυβέρνηση. 
ΠΗΓΗ: http://newspressagrinio.blogspot.com  /   http://kerkhora.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.