Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"Όχι Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών σε Πάτρα - Αχαΐα"

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, μιλώντας προχθές (11/01/2011) στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την παροχή Ασύλου, αναφέρθηκε στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα εξ’ αιτίας του πλήθους των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή και των καθημερινών προβλημάτων που δημιουργούν στη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία της πόλης.
Ο Βουλευτής, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων, ανέφερε:«Το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης είναι ένα μείζον Εθνικό θέμα. Για ορισμένες όμως περιοχές όπως η Πάτρα έχει μεταβληθεί σε εκρηκτικό καθημερινό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί αφάνταστα την τοπική κοινωνία και επηρεάζει την
 ασφάλεια των πολιτών.
Το ν/σ του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη, μαζί με τις υπόλοιπες συνοδευτικές δράσεις που έχουν ανακοινωθεί, αποτελεί για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σχέδιο που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ταυτόχρονα, θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι, αλλά μια σύγχρονη οργανωμένη και δημοκρατική χώρα στην οποία μπορούν να προστατευτούν και να διαμείνουν όσοι προστατεύονται από Διεθνείς Συνθήκες και όσοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο.
Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εισέλθουν και να παραμείνουν παράνομα στη χώρα.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται η υπεράσπιση του υπάρχοντος Κοινωνικού Χώρου και η προστασία του από την υπερφόρτωση, την κατάρρευση, τα φαινόμενα ανομίας και τον ρατσισμό.
Η Δημοκρατική κοινωνία πρέπει να αναστοχαστεί τους όρους και τα όρια της Δημόσιας ασφάλειας. Η Ασφάλεια δεν μπορεί να αντιδιαστέλλεται δημαγωγικά απέναντι στην ελευθερία και τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες. Πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά και ισοβαρώς με διαρκή μέριμνα για την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών.
Στην Πάτρα και την Αχαΐα που αποτελεί τον προορισμό των λαθρομεταναστών λόγω της ύπαρξης του λιμανιού η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ λαθρομεταναστών, ανομία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, φόβος, ανασφάλεια κ.τ.λ. είναι καθημερινά φαινόμενα.
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα, με την ενίσχυση με μέσα και προσωπικό των λιμενικών υπηρεσιών, να σταματήσει η διέλευση λαθρομεταναστών από το λιμάνι της  Πάτρας. Έτσι θα σταματήσει η ροή λαθρομεταναστών προς την Πάτρα και θα σταλεί το μήνυμα ότι η προσπάθεια διέλευσης μέσω του λιμανιού θα είναι παντελώς ανέφικτη.
Επιπλέον, πρέπει να αποκλειστεί κάθε σκέψη για την εγκατάσταση καταυλισμού ή κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στην Πάτρα και την Αχαΐα.
Και τούτο όχι διότι κατεχόμεθα από ρατσιστικά αισθήματα αλλά διότι η πιθανή εγκατάσταση καταυλισμού στην Πάτρα, όπως επιχειρήθηκε στον παρελθόν από τον κ.Παυλόπουλο, θα μονιμοποιήσει και θα νομιμοποιήσει την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Πάτρα. Αφού τότε πλήθος λαθρομεταναστών νόμιμα πλέον θα έρχονται στην Πάτρα και βεβαίως θα προσπαθούν συνεχώς μέσω του λιμανιού να φύγουν για τις άλλες χώρες της Ευρώπης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.