Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΧΑΪΑ ΣΤΗ Γ' ΖΩΝΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα,  20 Ιανουαρίου 2011
 

Την ικανοποίηση του για την υπαγωγή και της Αχαΐας στην Γ’ Ζώνη Κινήτρων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος εξέφρασε σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επεσήμανε ότι η υπαγωγή και της Αχαΐας, μετά την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, στην υψηλότερη ζώνη ενισχύσεων δημιουργεί όρους πραγματικής τόνωσης των νέων επενδύσεων, σε μια εποχή
 που είναι αναγκαία η ώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και παραγωγής και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο κ. Κατσιφάρας το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη στη διάρκεια της οποίας ανέφερε στον κ. Υπουργό τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η ένταξη της Αχαΐας στην Γ’ Ζώνη Κινήτρων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απεδέχθη το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αίτημα που υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά και από βουλευτές της Αχαΐας, και δεσμεύτηκε να μεριμνήσει άμεσα ώστε η Αχαΐα να υπαχθεί στην Γ’ Ζώνη, όπως και έγινε.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, σε δήλωση του, ανέφερε σήμερα ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που έρχεται να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να δημιουργήσει όρους ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Ταυτόχρονα, διαμορφώνονται προϋποθέσεις στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρεια, σε μια εποχή όπου παρατηρείται υστέρηση στις επενδύσεις και αύξηση της ανεργίας. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την  άμεση ανταπόκριση που έδειξε στο αίτημα μας και για την έμπρακτη υποστήριξη του».   
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.