Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ξεκίνησε σήμερα (χθές, Παρασκευή 14-1--11) η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «digi-retail», για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα διατεθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση των επενδυτικών σχεδίων που θα κατατεθούν. To 80% των χρημάτων θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το 20% από εθνικούς πόρους...

Το πρόγραμμα αφορά στην "ψηφιακή ενίσχυση" λιανεμπόρων, μέσω της ηλεκτρονικής τους προβολής και προώθησης, αλλά και στη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης των επιχειρήσεων λιανικής και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ.

Αφορά σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων λιανικής, από εκείνες που δεν έχουν υπαλλήλους έως τις πολύ μεγάλες, ανεξαρτήρτως τζίρου και αριθμού απασχολούμενων. Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται έως το 60% του συνόλου για τις μικρότερες επιχειρήσεις.
Η διαδικασία αξιολόγησης είναι αυτόματη και συγκριτική, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά, καλώντας στον αριθμό 800-5000-115 .

Πληροφορίες έχουν, επίσης αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.digitalaid.gr, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού www.digitalplan.gov.gr  και του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας www.mindev.gov.gr.
Παράταση για το "digi-content"
To υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανακοίνωσε, επίσης, την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Παρασκεύης 28 Ιανουαρίου.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.