Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Αχαϊα: Έκλεψαν 28εκ.€ με υπολογιστή του πανεπιστημίου Πατρών!

Οι άγνωστοι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν τα δικαιώματα των μετοχών ρύπων της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Αυστραλίας...
Tην προηγούμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, άγνωστοι χάκερ - όπως γράφει το dete.gr - κατόρθωσαν μέσω ίντερνετ να υποκλέψουν 28 εκατομμύρια ευρώ. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έσπασαν τους κωδικούς των μητρώων τριών χωρών. Της Ελλάδας, της Τσεχίας και της Αυστρίας, και στη συνέχεια έκλεψαν τα δικαιώματα των μετοχών ρύπων των χωρών αυτών.

Στη συνέχεια πούλησαν στην Ευρωπαϊκή Αγορά Ρύπων τα "κλοπιμαία", κερδίζοντας έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ 28 εκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, ένας από τους υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία, ήταν... Πατρινός. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, απέστειλε έγγραφο προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, γνωστοποιώντας το γεγονός στους αρμόδιους, οι οποίοι εντόπισαν τον υπολογιτή, αντέγραψαν το σκληρό του δίσκο και τον έστειλαν στην Δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ "πέρασαν" από τον υπολογιστή του Πανεπιστημίου Πατρών το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιανουαρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O anixtypos.blogspot.com ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σε ευπρεπές επίπεδο. Όλα τα σχόλια θα δημοσιεύονται αρκεί να μην θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.